1.Çocuğum utangaç ve çekingen. Bu sorun yaratır mı?
Bu konuda endişelenmenize gerek yok. Kamplarımızın asıl amacı gençlerin sosyalleşmesi için uygun ortamı hazırlamak ve onlara yol göstermek. Yapılan aktiviteler, oda düzenleri ve grup çalışmaları ile gençlerin kendilerini daha rahat ifade edebilmelerine destek oluyoruz. Koçlarımız, bu gibi durumlarda gençlerin yanında olup, diğer kampçılarla kaynaşmalarına yardımcı oluyor.

2.Kampçılar kamp süresince hastalanır veya bir yerini incitirse ne yapıyorsunuz?
Öncelikle böyle durumun oluşmaması için her türlü tedbiri alıyoruz. Kamplarda görevli koçlarımıza ve eğitmenlerimize yönelik oryantasyon eğitimlerinde ilk yardım seminerleri düzenleyerek bilgilerini güncel tutmalarını sağlıyoruz. Herhangi bir sakatlık durumunda ise ilk müdahaleyi yaptıktan sonra 10-20 dk. mesafede bulunan ve 24 saat hizmet veren tam teşekküllü sağlık merkezlerinden destek alıyoruz. Aileleri, en kısa sürede telefon ile gelişmelerden haberdar ediyoruz.

3.Kampta kampçılar ile kimler ilgileniyor?
Gençlik kampları süresince kampçıların tüm sorumluluğu kamp direktörleri ve koçlarımıza aittir. Kamplarımızda görev yapan koç ve yönetici kadromuz, gençlerle iyi iletişim kurabilen, genç, dinamik ve kamp tecrübesi olan eğitmenler arasından titizlikle seçilmektedir. Gençlerimizin, hayatına yön vermekte önemli rol oynayacak olan koçlarımızın; eğitim hayatında başarılı, aile hayatında düzenli, pozitif dünya görüşlü ve örnek teşkil edecek karakterde olmaları çok önemlidir. Kamplarımızda kampçı/koç oranı 4’e 1’dir.

4.Çocuğumla kamp süresince nasıl iletişim kurmalıyım?
Gençlik kamplarımızın amaçlarından biride çocuğunuzun kendi ayakları üzerinde durmasına fırsat vermektir. Bu nedenle velilerin, zorunlu kalmadıkça gün içerisinde kampçıları telefon ile aramalarını önermiyoruz. Kampçılar çok yoğun bir program takip ettikleri için telefon görüşmeleri program akışında aksamalara neden olmaktadır. Kampçılar ile koçlarının cep telefonlarından size belirtilen saatlerde görüşebilir veya e-posta yoluyla mesajlarınızı yollayabilirsiniz. Göndereceğiniz e-postalar aynı akşam kendisine iletilmektedir. Özel durumlarda ise kamp rehberlerinde belirtilen kamp direktörlerinin cep telefonları aracılığı ile çocuğunuza ulaşabilir ve mesajlarınızı anında iletebilirsiniz.

5.Kamplarda yemek düzeni nasıl?
Kamplardaki yemekler, gençlerin damak tatlarına ve günlük kalori ihtiyaçlarına göre hazırlanmış özel mönülerden oluşur. Kamp süresince yapılan aktiviteler sırasında kaybedilen kaloriler besin değeri yüksek gıdalar ile geri kazanılır. Günde 3 öğün açık büfe sunulan yemekler beş çayı, kek-kurabiye ikramı ve barbekü partileri renklendirilir. Ayrıca kamp tesisinin bulunduğu bölgeye özel yöresel yemekler kampçıların beğenisine sunulur.

6.Kampta yapılan aktiviteler ve sportif faaliyetler güvenli mi?
Gençlik kamplarında yapılan tüm aktiviteler ve sportif faaliyetler, uzman eğitmenler tarafından koçların gözetiminde gerçekleşmektedir. Aktivitelerin uygulamasında ki en önemli husus, kampçıların kontrollü bir program dahilinde uzman eğitmenler ile çalışmasıdır. Kamplarda eğitimler, yapılacak aktivitenin niteliğine göre eğitim için ayrılmış özel alanlarda verilmektedir. Kampçılar eğitimler sırasında yaş, fizik ve seviyelerine göre ayrılmakta ve gruplar halinde çalışmaktadır. 

7.Teknik eğitimler kimler tarafından, kaç saat veriliyor?
Gençlik kamplarının başarısında ve kampçıların gelişiminde teknik eğitimlerin çok önemli rolü olduğuna inanıyoruz. Bu nedenle kamplarımızda GAZİ İHTİSAS SPOR KULUBÜ ‘nun uzman antrenör kadrosu ve koçlarıyla çalışıyoruz. Kampçılara verilen teknik eğitimler branşa göre 10-16 saat arasında değişiyor. Eğitim saatleri, ilgili branşın zorluk derecesine göre belirleniyor.

8.Kamp süresince aynı tesiste kalabilir miyim?
Kampın hedefine ulaşması ve kampçılarımızın kişilik ve kendilerine güvenlerinin gelişimi için velilerin aynı otelde/tesiste kalmasına izin vermiyoruz. 

9.Ulaşım imkanı sağlıyor musunuz?
Kamp merkezlerine ulaşım ve transferler, tesislerin yer aldığı bölgeye göre lüks otobüsler veya havayolu ile sağlanıyor.

10.Ücrete neler dahil?
Her şey dahil konaklama, Teknik eğitimler ve aktiviteler, Kamp özel ödülü ve sertifika.